3 korts Poker – en enklare och snabbare version av det klassiska Pokerspelet

pokerplayer500x300

Vi vet ju att Poker är ett spel som kräver mycket tid och energi. Man ska tänka taktiskt och även försöka genomskåda alla andra spelare, samtidigt som man håller masken själv. Men med 3 korts Poker så är allting mycket snabbare och enklare.

Spelet använder tre kort istället för den klassiska Pokerns fem kort. Det går att spela två varianter av spelet. Pair Plus och Ante and Play. Pair Plus innebär att man inte spelar mot någon egentligen utan målet är att få en så bra hand som möjligt. Men man spelar mot dealern när man kör Ante and Play.

Principen är nästan precis samma som på den klassiska Pokern. Man gör sin insats, får sina tre kort och sedan väljer man om man vill satsa ytterligare eller dra sig ur.

Hand rankningen är också likadan, förutom att stege är bättre än färg. Annars gäller samma grejer. Ett ess räknas både som högsta och lägsta kort i en stege.

pobrane

På Pair Plus så får man tillbaka sin insats ifall man lyckas få ett par. Det spelar alltså ingen roll vad dealern har för hand i denna variant. Flush ger fyra gånger insatsen, straight ger sex gånger insatsen, triss ger 30 gånger insatsen och straight flush ger hela 40 gånger insatsen.

På Ante and Play så vinner man om man slår dealern som det nämndes tidigare. Om dealern slår en så förlorar man insatsen. Man får tillbaka insatsen om det blir oavgjort.

 

by