Hasardspel – när tur och lycka har mer betydelse än skicklighet i spel

timthumb.php

Samlingsnamnet hasardspel omfattar en mängd olika spel där slumpen avgör vem som vinner, för det mesta. Det kan vara allt från slots till olika typer av Poker spel.

Namnet sägs grunda sig på franska och arabiska. Hasard betyder slumpen på franska och zar betyder tärning på arabiska. Många tror dock att det står för hazard som betyder fara på engelska, vilket det inte gör.

Hasardspel är oerhört gammalt och har spelats i alla möjliga former. Det har även förekommit i en del religioner vid speciella traditioner, trots att de har ogillats av många religiösa auktoriteter. Till exempel inom islamiska länder så är det förbjudet med hasardspel. I andra länder, så har det reglerats istället för att anpassa till dagens situation.

wad-mobile-games-v2

Man har spelat om alla sorters saker. Det har bland annat kastats tärning om vem som skulle få en bit av marken eller vad en person skulle få för öde. Det kan låta hemskt men det var tyvärr så här förr i tiden och man ansåg inte på den tiden att det handlade om slumpen, utan att gudarna hade förutsett det.

Idag hittar man liknande spel på kasinon men numera handlar det bara om pengar. Det är ganska intressant hur detta har utvecklat sig från urminnes tider till hur det ser ut just idag.

 

by