Skraplotter – ett relativt nytt fenomen som har spridit sig lavinartat

sala_slot

 

Till skillnad från vanligt lotteri som har funnits hur länge som helst så har faktiskt vanliga skraplotter bara funnits sedan 1970-talet. Det är ganska svårt att tro med tanke på populariteten av dessa.

Folk var trötta på att vänta i flera dagar bara för att få reda på om de hade vunnit på sina lottdragningar. Därför bestämde det amerikanske företaget Scientific Games Corporation att utveckla något annorlunda. Man skapade en slumpgenerator som kom på nummer och symboler slumpmässigt. Dessa trycktes sedan på skraplotter. Hjärnan bakom det hela var John Coza som jobbade på företaget.

Det tog tid innan skraplotterna började göra väsen och man insåg att man behövde ändra något. Skraplotterna omformades och gjordes lite mer roliga. Till slut blev det äntligen en succé och skraplotterna hittade sin väg till Europa och även resten av världen.

Roulette-How-to-Consistently-Win

Folk uppskattade verkligen tanken bakom om att köpa en lott och få reda på direkt om man hade vunnit eller inte. En fördel med skraplotter är att de är relativt billiga och köpa också, vilket gör att folk gärna köper på sig fler och att en ”förlust” inte så slår så hårt mot plånboken.

Skraplotter finns numera i alla möjliga former. Man hittar dem till och med på online kasinon. Det verkar inte som att skraplotter har tappat sin popularitet än och frågan är om de någonsin kommer att göra det.

 

by